Magento webshop voor Duitse klant

Magento webshop voor Duitse klant

Opdracht aan Dunique

Toen de Duitse webshop Geckopac door The Box werd overgenomen was dit een mooi moment om het design onder handen te nemen en de website opnieuw te bouwen. De klant klopte hiervoor bij ons aan. De opdracht moest voldoen aan de volgende richtlijnen:

  • Conceptmatig: herindelen huidige webshop
  • Vormgeving in nieuwe stijl
  • Verwijzing naar The Box
  • Koppeling met MultiVers van Unit4

Vormgeving Magento webshop

Omdat Geckopac haar logo behield, was het van belang dat de stijl van de website hierop aansloot. Er is daarom gekozen om de kleuren blauw en zwart uit het logo in het webdesign te verwerken. Door daarnaast ook oranje als contrastkleur toe te voegen is de uitstraling persoonlijker en vallen bepaalde elementen wat meer op.

We hebben er verder voor gekozen om het design clean en overzichtelijk te houden. In een webshop heeft dit het grote voordeel dat de aandacht naar de producten gaat. Ook het menu hebben we opnieuw ingedeeld. Door de producten los van het topmenu te plaatsen is alles een stuk overzichtelijker geworden!

Magento webshop eisen 

Orderbedrag: Omdat het minimale bestelbedrag € 100,- is hebben we een koppeling gemaakt met Gapados, de partner-webshop van Geckopac. Wanneer het bestelbedrag lager is dan € 100,- krijgt de klant een melding te zien en worden ze vervolgens doorverwezen naar Gapados. Als Gapados hetzelfde artikel ook verkoopt zal dit artikel vanzelf in de winkelwagen van Gapados geplaatst worden, om te voorkomen dat de klant dit proces niet nogmaals hoeft te doorlopen.

Voorraad: Omdat de producten uit voorraad geleverd worden, was het erg belangrijk om de voorraad op de webshop bij te houden.

Over Geckopac

Geckopac is een webshop die de Duitse markt bedient op gebied van blikken. Zij levert vooral standaard blikken en heeft een ruime voorraad in alle soorten en maten, zoals blikken met vensters of koffieblikken. Geckopac levert al vanaf kleine hoeveelheden en wordt daarom niet alleen door de zakelijke, maar ook door het particuliere doelgroep gevonden.

Het resultaat