Redesign logo voor Chocopresents

Redesign logo voor Chocopresents

Chocopresents en Sweetpresents gaan samen verder onder de naam Chocopresents. Wij gaven het nieuwe Chocopresents een nieuwe look met een verfrist logo.  

Oude situatie

Logo Chocopresents

In de oude situatie hanteert de webshop twee namen: Sweetpresents, voor drop en snoepgoed, en Chocopresents, voor de verkoop van (gepersonaliseerde) chocolade.

Redesgin logo: nieuwe situatie

Klanten hoeven nog maar één naam te onthouden. Op één omgeving kunnen zij terecht voor de aankoop van snoepgoed, drop en chocolade. Het bedrijf communiceert voortaan ook met één naam: Chocopresents. Chocopresents is een bekende naam in de regio waar ruim 90% van de omzet vandaan komt. Vandaar de keuze om deze naam volledig te hanteren als overkoepelende naam voor beide concepten.

Redesign logo Chocopresents

Het logo heeft een flinke opfrisser gehad. We hebben gekozen voor het karakteristieke lettertype “Bree”, wat een moderne en frisse uitstraling heeft. Voor het onderschrift hebben we een modern, schreefloos lettertype gekozen. De swirl uit de oude logo’s heeft voortaan een plekje gekregen in het onderschrift. Hierdoor krijgt het logo in zijn geheel een strakker uiterlijk.  

Ook in het kleurgebruik heeft het logo een frissere uitstraling gekregen. In plaats van de rood in combinatie met bruin wordt nu een frisse, heldere kleur rood samen met een lichte blauw gebruikt.

Onderschrift van het logo

Omdat de twee namen onder één naam verder gaan, is een nieuw onderschrift gewenst. Gekozen is voor:

“Chocolate, sweets & more”

Dit onderschrift vertelt precies wat de webshop verkoopt, het dekt de lading. In het Engels bekt het ook lekker.

Visitekaartjes

Bij een nieuw logo kunnen nieuwe visitekaartjes niet ontbreken. Geheel in lijn hebben wij deze vormgegeven. Het zijn frisse en moderne kaartjes geworden met een persoonlijke touch.

Visitekaartjes voor Chocopresents

Over Chocopresents

Chocopresents is gespecialiseerd verkoper van luxe en unieke chocolade relatiegeschenken, maar ook snoepgoed en drop. Het bedrijf uit Vaassen levert onder andere chocolade in de thema’s Sinterklaas, Kerst, Pasen en gepersonaliseerde chocolade met bedrijfslogo’s.

Het resultaat