Fris webdesign voor scholenvereniging uit Uithoorn

Fris webdesign voor scholenvereniging uit Uithoorn

ICBO, kort voor Stichting Interconfessioneel Basisonderwijs Uithoorn, is een stichting waarbij drie scholen uit Uithoorn zijn aangesloten. Nadat zij een identiteitssessie hadden gehad, kwamen de belangrijkste kernwaarden van de organisatie naar boven drijven;

Aandacht, vertrouwen, bevlogen & eigenheid.

Deze kernwaarden beschrijven de identiteit van de organisatie. Vanzelfsprekend komt deze identiteit terug in communicatie-uitingen, zoals een website. De organisatie wilde een nieuwe vormgeving van de website, zodat deze naadloos aansluit op hun identiteit. Wij werden hiervoor benaderd.

Wensen voor het webdesign

Uiteraard was ons hoofddoel om een nieuw en fris webdesign te maken, waarin de kernwaarden de hoofdrol spelen. Onze opdrachtgever had ook nog een aantal aanvullende wensen:

  • Website updaten qua ontwerp en techniek zodat deze weer up-to-date is en aansluit bij een moderne website van deze tijd
  • Nieuws en projecten een duidelijke plek geven op de website
  • Post- en bezoekadres verduidelijken

Nieuw webdesign voor ICBO Uithoorn

Het uitgangspunt voor het design was een bestaand logo en een huisstijlkleur: groen. Deze kleur is aangevuld met twee andere huisstijlkleuren, waardoor de vormgeving van de website meer variatie krijgt. Het kleurenpallet bestaat uit groen, turkoois en lichtblauw. Door in het design gebruik te maken van een gradiënt, een grote trend op gebied van website, krijgt de website een moderne look.

De vier kernwaarden krijgen een plekje op homepagina door middel van iconen. Deze iconen zijn teven de navigatie van de slider. Door te klikken krijg je meer informatie te zien en een passende foto.

In het webdesign is gebruik gemaakt van een open en rond lettertype dat mooi aansluit op de identiteit van de organisatie en bovendien goed leesbaar is voor de verschillende doelgroepen waar de website voor is bedoeld: leden, leerkrachten en ouders.

Het nieuwe webdesign is te bekijken via deze link.

Over ICBO Uithoorn

ICBO Uithoorn is een overkoepelende scholenstichting uit Uithoorn. Bij de organisatie zijn drie scholen uit Uithoorn aangesloten.

Het resultaat