Complete corporate identity voor De Frisse Wind

Complete corporate identity voor De Frisse Wind

Opdracht aan Dunique

De voorzitter van De Frisse Wind, een politieke partij voor een Gezonder, Sterker en Toleranter Nederland, benaderde ons om aan de slag te gaan met een logotraject, visitekaartje, promotiemateriaal voor Social Media en een verfrissende website.

Aandacht voor design en politiek

Hoe val je op als nieuwe politieke partij? Met alleen nieuwe standpunten red je het natuurlijk niet. Een scala aan voorbereidingen is er nodig om een goede politieke partij te worden, waarin ook de basis aantrekkelijk genoeg moet zijn. Om daar een goede start mee te maken, hebben we gezegd om in ieder geval één kleur te kiezen die niet in de tweede kamer aanwezig is. Knal, maar dan ook knal roze. Een tikkeltje eigenwijs, maar door ook de donker blauwe tint toe te passen, behoud je de serieuze kant van het verhaal en dat is toch echt kiezers voor je winnen. Door het felle kleurgebruik schreeuwt het logo nu om aandacht, net als De Frisse Wind die de samenleving eigenlijk het woord wil geven.

Een extra aandachtspunt vanuit de logo-ontwikkeling: het logo bestaat uit twee kleurvariaties. Het beeldmerk wordt gepositioneerd op óf wit óf op een roze ondergrond. Voor een later stadia zal dit zeker een eyecatcher zijn voor bijvoorbeeld posters langs de weg. Maar om te beginnen is de huisstijllijn begonnen met het visitekaartje, niet geheel onbelangrijk, en liggen de kansen open voor deze partij om over een aantal jaar de grootste te worden.

Web vormgeving voor een opkomend politieke partij

Voor nu staan ze misschien dan nog in de kinderschoenen, maar als uithangbordje is een nieuwe website waar bezoekers duidelijke informatie kunnen vinden over onder andere de standpunten ook erg belangrijk. Op de overzichtspagina van de standpunten kan men filteren op basis van de politieke onderwerpen. Verder zijn de belangen van De Frisse Wind sympathisanten werven, donaties ontvangen met een iDEAL-betaling, vrijwilligers motiveren om zich aan te melden en niet te vergeten: de stemmers die thema’s kunnen aandragen, zodat dit aangepakt kan worden.

Over De Frisse Wind

‘De Frisse Wind’ is een politieke partij die het belang van onze samenleving voorop stelt. Ze wil aansluiten bij wat er werkelijk leeft in de samenleving, waar werkelijk behoefte aan is en is aan de slag om Nederland Gezonder, Sterker en Toleranter te maken.

Het resultaat