Accres jaarverslag in een interactieve infographic

Accres jaarverslag in een interactieve infographic

Opdracht aan Dunique

Na de meet-up werd één ding duidelijk: Accres wilde uitblinken met het jaarverslag van 2016. De wens was om deze statistieken op een ludieke manier weer te laten geven. Accres stelt jaarlijks het jaarverslag beschikbaar voor de consument, net als vele andere bedrijven die ook daartoe verplicht zijn. In dit geval wilde Accres het anders aanpakken. Geen boekwerk meer van tientallen pagina’s en unieker dan normaal.

Unieker dan normaal

Met de ideeën die over en weer werden gegooid, konden wij een goede oplossing bieden: een geanimeerde infographic in een horizontale one-page parallax.

We hebben gewerkt met een neutrale stilstaande achtergrond voor deze vormgeving, zodat de bezoeker makkelijk door de geïllustreerde setting kan scrollen. Elk stukje content is verspreid over de horizontale parallax met behulp van HTML, CSS, eenvoudige bewegingen, maar ook volledig geanimeerde illustraties. De bezoeker waant zich door een ‘virtuele’ wereld, waarbij ze aandachtig de onderwerpen uit het verslag tot zich kunnen nemen.

Bekijk Accres in vogelvlucht en beleef de onderwerpen die leven bij Accres, maar ook in en rondom Apeldoorn, zoals het onderdeel sport en hun maatschappelijke voorzieningen!

Over Accres

Accres is een groeiende dienstverlenende onderneming in de vrijetijdssector. Accres beheert en exploiteert meer dan 80 gebouwen en voorzieningen in Apeldoorn en Almelo op het gebied van sport, educatie, ontspanning en recreatie. Bezoekers en klanten kunnen gebruik maken van een breed en betaalbaar aanbod van aantrekkelijke producten en diensten.

Het resultaat