Social media delen ExpressionEngine

Social media delen ExpressionEngine

  • 11 May 2016
  • Door

Eén platform voor het beheer van uw website en het verspreiden van uw berichten via Social Media? Het CMS-systeem van ExpressionEngine en goede plugins maken dit mogelijk.

Nieuws delen via ExpressionEngine

De plugin Campaigns maakt het mogelijk om berichten tegelijkertijd op de website te delen en via Social Media te verspreiden door de gewenste kanalen in het CMS aan te vinken. Bij de plugin, kunnen per kanaal de teksten worden aangepast. Een bericht op Twitter vraagt namelijk om een andere benadering dan een bericht op Facebook of op LinkedIn. Niet alleen omdat de tekstruimte per medium verschilt maar ook omdat de doelgroepen op de social media platforms vaak verschillen. Een extra plugin maakt het mogelijk om berichten op verschillende tijden in te plannen.

E-mailing

Op dezelfde manier kan ook eenvoudig een koppeling worden gemaakt met nieuwsbrieven via bijvoorbeeld Campaign Monitor en Mailchimp. Niet alleen is het mogelijk om via de website in te schrijven voor een nieuwsbrief, ook kan de nieuwsbrief met de plugin via de website worden verzonden.

Landingspaginas

Om snel en effectief door te kunnen linken vanuit social media zijn landingspagina’s een effectief instrument om in te zetten bij een Social Media- of AdWords-campagne. Deze zijn eenvoudig op te zetten in ExpressionEngine en zorgen ervoor dat je bezoeker to-the-point van informatie wordt voorzien en wordt verleid tot het ondernemen van actie.

Social Meta Tags

Wanneer bezoekers van je website informatie willen delen wil je dit zo makkelijk mogelijk maken. Tegelijkertijd wil je graag dat zij die informatie naar buiten brengen die jij voor ogen hebt. Met behulp van Social Meta Tags is het mogelijk informatie en afbeeldingen te optimaliseren voor Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest. Door de juiste titels, tekst en foto’s te definiëren verschijnen deze automatisch bij het delen van een pagina via een sociaal netwerk.

Meer weten

Wilt u meer weten over plugins op uw website die u tijd en daarmee geld kunnen besparen? Neem dan contact op met onze senior web developer Rein de Vries.